tiistai 24. helmikuuta 2015

KaakaoKahvi Saippua

Nyt sitten se alkaa, saippua postaukset meinaan.
Saippua vaahtoaa mukavasti ja kuorii, toisin päivittäisessä käytössä liiankin paljon...
Ennen saippuan tekoa tarvitset lipeää (itse käytän ihan tokmannilta ostamaani viemäriraetta), keittiöva'an, kattilan/kasarin (öljyjen/rasvojen sulatukseen), sauvasekottimen (kelpaa vanha ja ruttuinen, mielellään eri kuin ruuan laitossa, sama pätee muihinkin välineisiin, vaikkei lipeää niihin jää mutta maku/tuoksu voi jäädä), sekoituskulhon (ittellä litran jugurttiämpäri), lipeän sekoituskulho (kannellinen tai ei kannellinen), muotteja (maitopurkkeja, jugurttipurkkeja, muffinivuokia....) kumihanskat ja kaavin
Perusöljyt saa ihan ruokakaupasta, kookosrasva on se hopeakääreessä oleva puolen kilon paketti, oliiviöljy,  rypsiöljy, rapsiöljy, auringonkukkaöljy... niistä sopii kaupan halvimmat merkit,  lipeä kun tuhoaa luomu, neitsyt yms. Öljyjen "edut".
Myös munkinpaistorasva on kelpaavaa tavaraa.
Mutta se näistä perusfaktoista tällä kertaa...
Kahvikaakao- appelsiini saippua
150g kookosrasvaa
350g oliiviöljyä
150g appelsiinimehua
71g lipeää
1rkl perunajauhoa (lisää hellävaraisuutta)
2tl kaakaojauhetta
2rkl kahvinpuruja
Aloita punnitsemalla vesi ja lipeä. (Lipeää käsitellessä muista varovaisuus ja kumihanskat)
Lisää lipeä appelsiinimehuun, ja laita jäähtymään vesihauteeseen (talvella törkkää kippo lumihankeen tai tuo lunta sisälle)
Punnitse kookosrasva ja laita kattilaan sulamaan, punnitse oliiviöljy.
Yhdistä öljyt, lisää öljyihin lipeäseos, surrauttele sauvasekoittimella massa sekasin lopputuloksena on kiisselimäinen massa.
Lisää massaan perunajauho, sekoita.
Jaa massa puoliksi, lisää toiseen puoleen kaakaojauhe ja kahvinpurut.
Kaada massat vuorotellen muottiin  (maitopurkki joka teipattu ylhäätä kiinni ja leikattu kyljestä)
Anna kovettua seuraavaan päivään ja leikkaa paloiksi. Anna palojen kuivua n.4viikkoa. Sitten sinulla on saippuaa (vaikka muille jakaa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti on aina toivottu